Zselés szelet
6 tojásból piskótát sütünk. (6 kanál liszt, 6 kanál porcukor és kevés szalalkáli)
Középső tészta:
10 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral keményre verjük. Összekeverünk 10 dkg vágott zselés cukrot, 10 dkg vágott diót, 10 dkg vágott csokit, 20 dkg lisztet és fél sütőport. Ezt adjuk a kemény habhoz. Megsütjük. (Tepsi kb. 21x38 cm)
Krém:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve és héja
A piskótát félbevágjuk és az alsó lapot megkenjük a fele krémmel. Rárakjuk a fehér tésztát, majd erre kenjük a krém másik felét. Beborítjuk a piskóta másik felével, majd csokimázzal vonjuk be.
Remek süti a maradék tojásfehérje hasznosításához. Mélyhűtőben gyűjtögetjük egy dobozban, amire mindig ráírjuk, hogy mennyit tettünk bele.
Ha tíz összejött, jöhet a sütés!