Zselés szelet

2012.10.31 13:04

 

6 tojásból piskótát sütünk. (6 kanál liszt, 6 kanál porcukor és kevés szalalkáli)

 

Középső tészta:

10 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral keményre verjük. Összekeverünk 10 dkg vágott zselés cukrot, 10 dkg vágott diót, 10 dkg vágott csokit, 20 dkg lisztet és fél sütőport. Ezt adjuk a kemény habhoz. Megsütjük. (Tepsi kb. 21x38 cm)

 

Krém:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és héja

 

A piskótát félbevágjuk és az alsó lapot megkenjük a fele krémmel. Rárakjuk a fehér tésztát, majd erre kenjük a krém másik felét. Beborítjuk a piskóta másik felével, majd csokimázzal vonjuk be.

Remek süti a maradék tojásfehérje hasznosításához. Mélyhűtőben gyűjtögetjük egy dobozban, amire mindig ráírjuk, hogy mennyit tettünk bele.

Ha tíz összejött, jöhet a sütés!

 

 


Készíts ingyenes honlapot Webnode