Zebratorta
Hozzávalók:
- 5 tojásfehérje
- 5 tojássárgája
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- ~37 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 250 ml étolaj
- 1 teáskanál fahéj
- 2-3 evőkanál kakaó
Elkészítés:
Az 5 tojásfehérjét felverjük habnak, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet keményre verjük gyors fokozaton. Ha elég kemény a hab, a robotgépet visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra és óvatosan belekeverjük a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, 125 ml langyos vizet, az étolajat és végül a fahéjat. Kettévesszük az elkészült tésztát és az egyik felébe belekeverünk 2-3 evőkanál kakaót, ez lesz a sütink sötétebb része.
Felváltva, két evőkanalanként rakjuk a tortaforma közepébe egymásra. Ehhez én 26 cm átmérőjű formát használok. Adagoláskor a rétegek szépen el fognak terülni. Közepesen felmelegített sütőben készre sütjük.