Zebratorta

2012.10.31 12:26

 

Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje
  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ~37 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 250 ml étolaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál kakaó

 

Elkészítés:

Az 5 tojásfehérjét felverjük habnak, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet keményre verjük gyors fokozaton. Ha elég kemény a hab, a robotgépet visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra és óvatosan belekeverjük a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, 125 ml langyos vizet, az étolajat és végül a fahéjat. Kettévesszük az elkészült tésztát és az egyik felébe belekeverünk 2-3 evőkanál kakaót, ez lesz a sütink sötétebb része.

 

Felváltva, két evőkanalanként rakjuk a tortaforma közepébe egymásra. Ehhez én 26 cm átmérőjű formát használok. Adagoláskor a rétegek szépen el fognak terülni. Közepesen felmelegített sütőben készre sütjük.

 

 

Képgaléria