Túró rudi

2012.10.31 12:54

 

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg ráma margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 3 mokkáskanál sütőpor

 

Krém:

  • 20 dkg ráma margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

 

Az elkészítés:

 

A tésztához valókat összegyúrjuk, és kettő lapot sütünk tepsi hátán (kb. 21x38 cm). Hagyományos gázsütőben közepes fokozaton megsütjük.

 

A krémhez kikeverjük a margarint a cukorral, majd beletesszük a többi hozzávalót és jól összekeverjük. A krémet a lapok közé töltjük és lenyomatjuk. Ha megpuhult a lap, csokimázzal vonjuk be.

 

A csokimázhoz gőz fölött tortabevonó ét- vagy tejcsokit olvasztunk. Ha felolvadt kevés olajjal kikeverjük, picit állni hagyjuk, majd a süti tetején egyenletesen elkenjük.

 

 

Képgaléria


Készíts ingyenes honlapot Webnode