Túró rudi
2012.10.31 12:54
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg ráma margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 3 mokkáskanál sütőpor
Krém:
- 20 dkg ráma margarin
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Az elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és kettő lapot sütünk tepsi hátán (kb. 21x38 cm). Hagyományos gázsütőben közepes fokozaton megsütjük.
A krémhez kikeverjük a margarint a cukorral, majd beletesszük a többi hozzávalót és jól összekeverjük. A krémet a lapok közé töltjük és lenyomatjuk. Ha megpuhult a lap, csokimázzal vonjuk be.
A csokimázhoz gőz fölött tortabevonó ét- vagy tejcsokit olvasztunk. Ha felolvadt kevés olajjal kikeverjük, picit állni hagyjuk, majd a süti tetején egyenletesen elkenjük.