Rumos szelet

2012.10.31 12:43

 

50 dkg lisztbe 1 sütőport keverünk, 15 dkg zsírral elmorzsoljuk. 15 dkg porcukrot, 2 tojás sárgáját és annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon és sodorni lehessen.

 

Tepsi hátán három lapot sütünk. (kb. 21x38 cm)

 

Töltelék:

Sütés után egy lapot elmorzsolunk nagyon apróra. Másfél dl vízből 15 dkg kristálycukorral szirupot főzünk, és ráöntjük az elmorzsolt tésztára. Adunk hozzá 15 dkg darált diót, 2 evőkanál kakaót, annyi rumot és baracklekvárt, hogy a lapra rá tudjuk nyomkodni.

 

Az egyik lapot megkenjük baracklekvárral és az összegyúrt tölteléket rányomkodjuk. A másik tésztát is megkenjük lekvárral és a töltelékre borítjuk. Lenyomatjuk. Ha megpuhult a lap, mázzal vonjuk be.

 

Máz:

2 tojás fehérje, 20 dkg porcukor és egy kevés citrom levével hidegen habosra keverjük. Festhetjük meggy aromával rózsaszínre, vagy márványosra is csinálhatjuk.

 

 


Készíts ingyenes honlapot Webnode