Somogyi kocka

2012.10.31 12:10

 

Lapok:

10 dkg porcukrot, 2 tojás sárgáját és 5 dkg ráma margarint habosra keverünk, majd összegyúrjuk 20dkg liszttel, 1 púpos kávéskanál sütőporral, 1 evőkanál tejföllel és kevés reszelt citromhéjjal.

 

Tepsi hátán 2 lapot sütünk (kb. 21x38 cm).

 

Középső tészta:

8 tojás fehérjét felverjük habnak, majd beleteszünk kanalanként 20 dkg porcukrot és kemény habot verünk belőle. (Ezt a robotgép erős fokozatán tesszük, ezután a legalacsonyabb fokozattal keverünk tovább.) Belekeverjük a 6 tojás sárgáját, egy tálban összevegyítünk 10dkg darált diót, 8 dkg lisztet, 1 teáskanál sütőport, 1 púpos teáskanál őrölt kávét (vagy Nescafét) és 1 evőkanál kakaót.

 

Végül ezt adjuk a tojásos masszához.

Abban a tepsiben sütjük, amelyik hátán a lapok készültek.

 

 

Képgaléria