Orchidea süti
Tészta:
- 10 dkg Ráma margarin
- 5 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 dl tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 2 evőkanál kakaó
Máktöltelék:
- 20 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 reszelt alma
- késhegynyi fahéj
- fél citrom reszelt héja
- 1 dl forró tej
Kókuszkrém:
- 3 tojás fehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg Ráma margarin
Vaníliakrém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás puding
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg Ráma margarin
A tésztához valókat a kakaó kivételével összegyúrjuk. A kakaót a tészta 1/3 részébe tesszük. A fehér tészta felét kinyújtjuk, margarinozott tepsibe tesszük, erre kerül a mákos massza.
A mákos masszához a mákot a tejjel leforrázzuk, cukorral, reszelt almával, fahéjjal, citromhéjjal ízesítjük. Ezt befedjük a másik sárga lappal.
A kókuszos masszához a tojások habbá vert fehérjébe cukrot teszünk, majd hozzáadjuk a kókuszt és a langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna lap. Minden lapot villával megszurkálunk, így sütjük ki a tésztát.
A krémet a szokásos módon elkészítjük és a kihűlt krémet a szintén kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.
A süti összeállítása: sárga lap-mák-sárga lap-kókusz-barna lap- vaniliakrém
Tepsi mérete kb. 20x35cm
Tetejére díszítésnek : őröletlen mák, kókusz
(Forrás:NOSALTY, MorZsóka)