Orchidea süti

2012.11.21 18:55

 

Tészta:

  • 10 dkg Ráma margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál kakaó

 

Máktöltelék:

  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 1 reszelt alma
  • késhegynyi fahéj
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 dl forró tej

 

Kókuszkrém:

  • 3 tojás fehérje
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg Ráma margarin

 

Vaníliakrém:

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg Ráma margarin

 

 

A tésztához valókat a kakaó kivételével összegyúrjuk. A kakaót a tészta 1/3 részébe tesszük. A fehér tészta felét kinyújtjuk, margarinozott tepsibe tesszük, erre kerül a mákos massza.

A mákos masszához  a mákot a tejjel leforrázzuk, cukorral, reszelt almával, fahéjjal, citromhéjjal ízesítjük. Ezt befedjük a másik sárga lappal.

A kókuszos masszához a tojások habbá vert fehérjébe cukrot teszünk, majd hozzáadjuk a kókuszt és a langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna lap. Minden lapot villával megszurkálunk, így sütjük ki a tésztát.

A krémet a szokásos módon elkészítjük és a kihűlt krémet a szintén kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.

A süti összeállítása: sárga lap-mák-sárga lap-kókusz-barna lap- vaniliakrém

Tepsi mérete kb. 20x35cm

 

Tetejére díszítésnek : őröletlen mák, kókusz

 

(Forrás:NOSALTY, MorZsóka)

 

Képgaléria


Készíts ingyenes honlapot Webnode