Mirinda szelet

2012.10.31 11:58

 

6 tojás fehérjét gyors fokozaton felverjük, majd 6 evőkanál porcukorral keményre verjük. A robotgépet a legalacsonyabb fokozatra állítjuk és belekeverünk 1 dl étolajat, 4 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót és 1 csomag sütőport. Kb. 21x38 cm-es tepsiben megsütjük.

 

Krém:

20 dkg ráma margarint 20 dkg porcukorral kikeverjük, majd adunk hozzá fél kg túrót. A tészta tetejére kenjük.

 

Máz:

6 dl Mirinda üdítőben 2 csomag vanília pudingport felfőzünk. Kevergetve kicsit lehűtjük, teljesen ne, mert ha kemény lesz, nem lehet vele jól dolgozni. Krém tetejére kenjük.

 

(Mirinda helyett narancsszörpből szódával készült üdítővel is jó. És olcsóbb is. Variálhatjuk, ha kivi vagy piros szörppel csináljuk.)

 

 

Képgaléria


Készíts ingyenes honlapot Webnode