Mákos közepű
Piskóta: 6 tojás fehérjét gyors fokozaton habbá verjük, majd 6 evőkanál porcukorral keményre verjük. Visszakapcsoljuk a robotgépet a legalacsonyabb fokozatra és 6 tojás sárgáját, 6 evőkanál lisztet és 1 sütőport adunk hozzá. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük(kb. 21x38 cm). Lapjára félbevágjuk.
Mákos tészta: 3 egész tojást 30 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral kikeverünk, majd 7 dkg olvasztott ráma margarint, 1 pohár tejfölt, 15 dkg darált mákot, reszelt citromhéjat, 15dkg lisztet és 1 teáskanál sütőport adunk hozzá. Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a piskótát.
Krém: 5 dl tejben 5 evőkanál lisztet megfőzünk. Kikeverünk 25 dkg ráma margarint 25 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral és körülbelül fél citrom levével. A két krémet összekeverjük és megtöltjük a tésztákat.
Alul, felül piskóta, középen a mákos tészta. Tetejére csokimáz.