Krémes-mandulás süti

2012.11.21 18:37

 

Tészta:

  • 30dkg liszt
  • 7dkg Ráma
  • 1 tojás
  • 10dkg porcukor
  • 1dkg szalalkáli( kevés tejben feloldva) 
  • 1db zöld mandula aroma
  • 1db bonbonmeggy aroma
  • 1evőkanál kakaópor

 

Krém:

  • 5dl tej
  • 5evőkanál liszt
  • 20dkg Ráma
  • 20dkg porcukor
  • 2csomag vaníliás cukor

 

A lisztből, margarinból, tojásból, cukorból és szalalkáliból könnyen gyúrható tésztát készítünk. 3 egyenlő részre osztjuk.

Az elsőhöz kakaóport, a másodikhoz mandula aromát, a harmadikhoz bonbonmeggy aromát keverünk, majd megsütjük a lapokat (kb.21x38cm). A krémet a szokásos módon elkészítjük, megtöltjük a lapokat. Ha megpuhultak a lapok, a tetejét csokimázzal vonjuk be.

 


Készíts ingyenes honlapot Webnode