Krémes-mandulás süti
2012.11.21 18:37
Tészta:
- 30dkg liszt
- 7dkg Ráma
- 1 tojás
- 10dkg porcukor
- 1dkg szalalkáli( kevés tejben feloldva)
- 1db zöld mandula aroma
- 1db bonbonmeggy aroma
- 1evőkanál kakaópor
Krém:
- 5dl tej
- 5evőkanál liszt
- 20dkg Ráma
- 20dkg porcukor
- 2csomag vaníliás cukor
A lisztből, margarinból, tojásból, cukorból és szalalkáliból könnyen gyúrható tésztát készítünk. 3 egyenlő részre osztjuk.
Az elsőhöz kakaóport, a másodikhoz mandula aromát, a harmadikhoz bonbonmeggy aromát keverünk, majd megsütjük a lapokat (kb.21x38cm). A krémet a szokásos módon elkészítjük, megtöltjük a lapokat. Ha megpuhultak a lapok, a tetejét csokimázzal vonjuk be.