Holland szelet

2012.11.21 18:30

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg Ráma margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • kb. 1 dl tejföl

 

Krém:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 20 dkg Ráma margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kakaópor
  • rum, baracklekvár

 

Máz:

  • 18 dkg Ráma margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 1 csomag, főzés nélküli puncspuding-por
  • 2 evőkanál tej

 

   
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk belőle. (kb. 21x38cm)
A krémet a szokásos módon elkészítjük, (lásd. krémkészítés) felébe kakaót teszünk.
Összerakás: lap-kakaós krém-lap-lekvár-lap-fehér krém-lap-máz.
A mázhoz valókat gőz felett addig verjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk.
  
(Forrás: TraRita)
 
 

Képgaléria


Készíts ingyenes honlapot Webnode