Holland szelet
2012.11.21 18:30
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg Ráma margarin
- 16 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál olvasztott méz
- kb. 1 dl tejföl
Krém:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg Ráma margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- kakaópor
- rum, baracklekvár
Máz:
- 18 dkg Ráma margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 csomag, főzés nélküli puncspuding-por
- 2 evőkanál tej
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk belőle. (kb. 21x38cm)
A krémet a szokásos módon elkészítjük, (lásd. krémkészítés) felébe kakaót teszünk.
Összerakás: lap-kakaós krém-lap-lekvár-lap-fehér krém-lap-máz.
A mázhoz valókat gőz felett addig verjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk.
(Forrás: TraRita)