Hatlapos

2012.10.31 12:15

 

Tészta:

  • 80 dkg liszt
  • 1 szalalkáli
  • 22 dkg kristálycukor
  • 16 dkg zsír
  • 2 tojás
  • tejföl (kb. 2 db) – amennyit felvesz

 

Összegyúrjuk, és tepsi hátán 8 lapot sütünk (kb. 21x38 cm).

2x4 lapot rakunk össze krémmel.

 

Krém:

80 dkg kristálycukrot megpirítunk, ráöntünk egy csésze (kb. 2dl) forró vizet, fedőt teszünk rá és összefőzzük. A víz ráöntésénél nagyon vigyázzunk, mert gőz csap fel! 1 liter tejben, 10 evőkanál lisztet és 2 vaníliás cukrot kikeverünk. Beleöntjük a forró karamellbe és megfőzzük. Langyosan 30 dkg ráma margarint keverünk bele.

 

 

Képgaléria