Hatlapos
2012.10.31 12:15
Tészta:
- 80 dkg liszt
- 1 szalalkáli
- 22 dkg kristálycukor
- 16 dkg zsír
- 2 tojás
- tejföl (kb. 2 db) – amennyit felvesz
Összegyúrjuk, és tepsi hátán 8 lapot sütünk (kb. 21x38 cm).
2x4 lapot rakunk össze krémmel.
Krém:
80 dkg kristálycukrot megpirítunk, ráöntünk egy csésze (kb. 2dl) forró vizet, fedőt teszünk rá és összefőzzük. A víz ráöntésénél nagyon vigyázzunk, mert gőz csap fel! 1 liter tejben, 10 evőkanál lisztet és 2 vaníliás cukrot kikeverünk. Beleöntjük a forró karamellbe és megfőzzük. Langyosan 30 dkg ráma margarint keverünk bele.