Gesztenyés habos
Tészta:
5 tojás fehérjét 6 evőkanál vízzel habosra keverjük, majd 22 dkg kristálycukorral nagyon keményre verjük gyors fokozaton. Majd a robotgép legalacsonyabb fokozatán belekeverünk 5 tojás sárgáját, 16 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaót és fél sütőport. (tepsi kb. 28x40 cm)
Krém:
- 2 db tejszínes puding
- 5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg Rama margarin
- 2 db gesztenyemassza
- vaníliás cukor
A pudingot a tejben megfőzzük. A többi hozzávalót jól kikeverjük. Ha kihűlt a pudingos krém, a kettőt összekeverjük és a tészta tetejére kenjük. A gesztenyéből egy kicsit kihagyunk, amit a hab tetejére reszelünk.
Tetejére:
- 5 dl Hulala tejszín
- 1 db vaníliás cukor
- 1 db habfixáló
A tejszínt keményre verjük a cukorral és a habfixálóval, majd a krémre kenjük. Villával bordázzuk és a kimaradt gesztenyét ráreszeljük.