Gesztenyés habos

2012.10.31 13:11

 

Tészta:

5 tojás fehérjét 6 evőkanál vízzel habosra keverjük, majd 22 dkg kristálycukorral nagyon keményre verjük gyors fokozaton. Majd a robotgép legalacsonyabb fokozatán belekeverünk 5 tojás sárgáját, 16 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaót és fél sütőport. (tepsi kb. 28x40 cm)

            

Krém:

  • 2 db tejszínes puding
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg Rama margarin
  • 2 db gesztenyemassza
  • vaníliás cukor

 

A pudingot a tejben megfőzzük. A többi hozzávalót jól kikeverjük. Ha kihűlt a pudingos krém, a kettőt összekeverjük és a tészta tetejére kenjük. A gesztenyéből egy kicsit kihagyunk, amit a hab tetejére reszelünk.

 

Tetejére:

  • 5 dl Hulala tejszín
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 db habfixáló

 

A tejszínt keményre verjük a cukorral és a habfixálóval, majd a krémre kenjük. Villával bordázzuk és a kimaradt gesztenyét ráreszeljük.