Finomság Katitól

2012.10.31 13:00

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 tojás sárga
  • 4 evőkanál víz

 

Ezeket összegyúrjuk és három órát pihentetjük. Kettévesszük és az egyiket tepsi hátán megsütjük. A másik cipót is kinyújtjuk és ugyanabba a tepsibe rakjuk, amelyik hátán a lapot  megsütöttük. A következő tölteléket öntjük rá és együtt megsütjük.

 

Töltelék:

6 tojás fehérjét gyors fokozaton felverjük habnak, majd 20 dkg porcukorral jó kemény habot készítünk. Legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a robotgépet és hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, felváltva 20 dkg olvasztott, nem meleg margarint, 15 dkg darált diót, 3 evőkanál kakaót és fél sütőport.(A szárazanyagokat előre összekeverjük.)

 

Krém:

  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj

 

A krémet a tészta tetejére kenjük, majd beborítjuk az előre megsütött lappal. Porcukorral megszórható a teteje.