Finomság Katitól
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 1 tojás sárga
- 4 evőkanál víz
Ezeket összegyúrjuk és három órát pihentetjük. Kettévesszük és az egyiket tepsi hátán megsütjük. A másik cipót is kinyújtjuk és ugyanabba a tepsibe rakjuk, amelyik hátán a lapot megsütöttük. A következő tölteléket öntjük rá és együtt megsütjük.
Töltelék:
6 tojás fehérjét gyors fokozaton felverjük habnak, majd 20 dkg porcukorral jó kemény habot készítünk. Legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a robotgépet és hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, felváltva 20 dkg olvasztott, nem meleg margarint, 15 dkg darált diót, 3 evőkanál kakaót és fél sütőport.(A szárazanyagokat előre összekeverjük.)
Krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
A krémet a tészta tetejére kenjük, majd beborítjuk az előre megsütött lappal. Porcukorral megszórható a teteje.