Fekete rózsa

2012.10.31 11:46

 

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg ráma
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódapor
  • kb. 3 teáskanál tejföl, és ha kell még akkor pici tej.

 

Összegyúrjuk és 2 nagyobb és 4 kisebb részre osztjuk. A két nagyobb tésztát tepsi hátán (kb.26x37cm) megsütjük.

 

A 4 kisebb tésztát egyesével kinyújtjuk és megtöltjük a mákos töltelékkel, feltekerjük mint a bejglit. Abban a tepsiben sütjük meg őket, amelyik hátán a lapokat sütöttük. A tekercseink összesülnek.

 

Töltelék:

  • 25 dkg darált mákot leforrázunk 2 dl tejjel.
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg ráma
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom leve

Ezeket jól összekeverjük.

 

Krém: 8 dl tejben megfőzünk 3 csomag vaniliapudingot. Ha kihűlt kikeverjük 25 dkg ráma margarinnal, 25 dkg porcukoral, 2 csomag vaniliás cukorral és kevés rummal.

 

Összeállítása:

Alul az egyik lap, krém fele, az összesült bejglik, krém másik fele, második lap. Tetejére csokimáz.

 

 

Képgaléria

Ez a képgaléria üres.