Fekete rózsa
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg ráma
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál szódapor
- kb. 3 teáskanál tejföl, és ha kell még akkor pici tej.
Összegyúrjuk és 2 nagyobb és 4 kisebb részre osztjuk. A két nagyobb tésztát tepsi hátán (kb.26x37cm) megsütjük.
A 4 kisebb tésztát egyesével kinyújtjuk és megtöltjük a mákos töltelékkel, feltekerjük mint a bejglit. Abban a tepsiben sütjük meg őket, amelyik hátán a lapokat sütöttük. A tekercseink összesülnek.
Töltelék:
- 25 dkg darált mákot leforrázunk 2 dl tejjel.
- 20 dkg liszt
- 10 dkg ráma
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- fél citrom leve
Ezeket jól összekeverjük.
Krém: 8 dl tejben megfőzünk 3 csomag vaniliapudingot. Ha kihűlt kikeverjük 25 dkg ráma margarinnal, 25 dkg porcukoral, 2 csomag vaniliás cukorral és kevés rummal.
Összeállítása:
Alul az egyik lap, krém fele, az összesült bejglik, krém másik fele, második lap. Tetejére csokimáz.
Képgaléria
Ez a képgaléria üres.