Dorottya szelet

2012.11.21 18:50

 

Tészta:

  • 40dkg liszt
  • 5dkg margarin
  • 2 tojás
  • 10dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • tej

 

Krém:

  • 5dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 20dkg margarin
  • 20dkg porcukor
  • 4cs vaníliás cukor
  • 10dkg tortabevonó csoki (apró darabokra vágva)

 

A tésztához valókat összegyúrjuk és három lapot sütünk belőle tepsi hátán(kb. 21x38cm). A krémet a szokásos módon elkészítjük, majd a végén belekeverjük az apróra vágott csokit. A sütit összeállítjuk és ha megpuhultak a lapok, csokimázat rakunk a tetejére.