Alapok

Krémkészítés
 
 
Hozzávalók:
  • 2 csomag pudingpor vagy 5 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg Rama margarin

 

A pudingport vagy lisztet megfőzzük a tejben. A cukrot kikeverjük a margarinnal. Ha kihűlt a krém, a kettőt összekeverjük.

 

A rámás-cukros keveréket aszerint ízesítjük, hogy miből főztük a krémet:
             -kakaós pudinghoz még kakaót és rumot adunk
             -vaniliás pudinghoz vaniliás cukrot és rumot adunk, stb.
 
A lisztes krémet is hasonlóan ízesítjük. Ha nem írom le a krémkészítést, akkor így csinálom.
 
Gyümölcsös krém készítése: csak annyi a különbség, hogy a tej egy részét gyümölcsvelővel helyettesítjük.
Pl: 5-6 kivit összeturmixolok és beleöntöm a mérőpohárba, majd tejjel 5 dl-re egészítem ki. Ezzel főzöm meg a pudingport.
Nyáron turmixolt epret szoktam eltenni a mélyhűtőbe. Ezt főzöm meg eperpudinggal.
A tejből kb. 2-3 dl-t szoktam gyümölccsel helyettesíteni.